AD

Catherine z Kraje kalicha

Dátum a miesto: 5.4.2009, Ratnovce

Rozhodca: p.Albín Majsniar

Hodnotenie: vyhovel

Skúška sa konala v okolí priehrady Sĺňava na cyklistickom okruhu. Spoločne sa zúčastnilo 7NO + Catty. Kedže dosť a radi športujeme s prípravou sme nemali problém aj keď pravdu povediac viac sme toho tento rok spravili na korčuliach. Týžden pred skúškou sme upravili stravu o záťažové doplnky a samozrejme 3dni pred konaním sme naordinovali kľud. Končacie háranie nám troška pomohlo a Catty a kedže sme štartovali poslední - musel som ju prvé cca 3km brzdiť, nakoľko sa snažila dobehnúť fešákov... Mal som z toho troška strach, hoci bežne robíme 6-8km, ale aj s prestávkami a tak. Ale Catty to zvládla v pohode až večer niekoľko hodín po skúške bolo vidieť, že radšej bude spať, ako by ešte niekam šla...

Pre tých čo nevedia o akú skúšku sa vlastne jedná - skúška je vlastne o absolvovaní 20km pri bicykli s tromi prestávkami. 

Účel:

Skúška vytrvalosti má dokázať, že pes je schopný vydržať telesnú námahu určitého stupňa bez toho, aby boli na ňom po tomto výkone badateľné príznaky únavy. Od psa sa požaduje len telesná námaha pozostávajúca zbehu. O behu vieme, že kladie zvýšené nároky na vnútorné orgány, predovšetkým na srdce a pľúca, ako aj na pohybové orgány, pričom sa prejavia aj iné vlastnosti, ako napríklad temperament a odolnosť. Prekonávanie fyzického zaťaženia bez námahy sa považuje za dôkaz telesného zdravia a existenciu požadovaných vlastností.

Nakoniec som zistil, že aj v rodokmeni u predkov to máme...

 

 

 

 


« Späť na zoznam skúšok